Beton 
Betonnen keerwanden

Betonnen keerwanden

Fa. van der Wal heeft een groot assortiment betonnen keerwanden. Ze zijn, mede door het zelfdichtend beton en de hoge aslasten, zowel geschikt als grond- en waterkering als voor opslag van diverse grondstoffen. 
Onze verplaatsbare keerwanden bieden u de mogelijkheid om de keerwanden zelf naar wens te plaatsen. Door de lepeluitsparing aan de onderzijde kunt u deze wanden met een heftruck zelf op iedere gewenste plek neerzetten. Handig voor bijvoorbeeld de opslag van uw akkerbouwproduct.

Wilt u de wanden liever in kleur, in een aangepaste maatvoering en met of juist zonder hijsvoorziening? Ook dat is mogelijk.
Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

KOMO-gecertificeerde keerwanden 

Zowel keerwanden als silowanden met een KOMO-certificaat voldoen aan zeer hoge eisen. Zo zijn de mogelijke afwijkingen en maattoleranties kleiner dan bij keerwanden van handelskwaliteit. Wilt u zeker zijn van de hoogste kwaliteit? Kies dan voor beton mét een KOMO-keurmerk. 


Afmeting

Bruto hoogte: Dit is de totale hoogte (gemeten vanaf onderkant voet tot bovenkant keerwand)
Netto hoogte: Dit is de te gebruiken hoogte (gemeten vanaf bovenkant voet tot bovenkant keerwand)
Hoogte: De keerwanden zijn verkrijgbaar in hoogtes vanaf 50cm tot 3 meter. 
Lengte: Standaard zijn de keerwanden 4 meter lang, maar ze zijn ook in lengtematen (passtukken) van 1, 2 en 3 meter verkrijgbaar. 
Breedte:  De breedte van een keerwand is de voet, wanddikte en hak (indien aanwezig) opgeteld. Is er voldoende ruimte beschikbaar, dan adviseren wij voor de keerwand mét hak te kiezen. Dit zorgt voor een optimale stabiliteit en draagkracht (m²) van de ondergrond.
Voetdikte: De voetdikte (gemeten vanaf onderkant voet tot bovenkant voet) is bij nagenoeg alle keerwanden 14 cm dik. Dit gecombineerd met de betonplaten van 14 cm dik, voorkomt hoogteverschillen in de ondergrond, die extra (loon-/grondwerkers)kosten met zich mee zouden kunnen brengen.


Afwerking

Zelfverdichtend- en hogesterktebeton: Door de toepassing van zelfverdichtend- hogesterktebeton C60/75 zijn alle zichtzijden van de keerwanden zeer glad afgewerkt en vormt het een sterke keerwand.
KOMO-certificaat: Een KOMO-certificaat wordt afgegeven door een onafhankelijke stichting. Kiest u voor een keerwand met KOMO-keurmerk? Dan voldoet deze aan alle markt- én overheidseisen. U koopt de kwaliteit die is beloofd: aantoonbaar de beste.
Hoekoplossingen en beginstukken: De keerwanden voorzien van een hoekoplossing of beginstuk worden in een aparte mal geproduceerd. Op deze manier blijft de minimale betondekking en maatvoering gewaarborgd. Een zaagsnede, die voor een verhoogde kans op betonrot kan zorgen, is dan ook niet aan de orde.