Beton > Overig 
Putten beton

Betonputten of zandvangputten

Om grote hoeveelheden (hemel)water af te voeren, zijn betonputten of zandvangputten een perfecte oplossing. Bij Fa. van der Wal uit Creil (Noordoostpolder) kunt u terecht voor diverse varianten. In het overzicht hieronder kunt u de productspecificaties bekijken. Neem voor vragen of meer informatie gerust contact met ons op. Naast prefab betonproducten is Fa. van der Wal ook hét adres voor fourageproducten en meststoffen. Met ons bedrijf Fa. van der Wal Transport leveren wij uw producten franco in Noord- en Midden-Nederland.

Ronde betonputten

Meer informatie
Meer informatie
Meer informatie
Meer informatie
Meer informatie
Meer informatie
Meer informatie
Meer informatie
Meer informatie


Toegestane belasting

De ronde betonputten zijn verkrijgbaar in de volgende uitvoeringen:
Verkeersklasse A: 15 kN/m² (voetgangers, grasmaaiers, fietsers en 60 cm gronddruk)
Verkeersklasse A+: 50 kN/m² (lichte personenauto’s en 100 cm gronddruk)
 Verkeersklasse B: 125 kN/m² (personenauto’s, bestelbusjes tot 3500kg)
Verkeersklasse C: 250 kN/m² (laagfrequent licht vrachtverkeer)


Uitleg verkeersklassen

Voor een tuin of groenstrook is de lichtste uitvoering van de ronde betonputten zeer geschikt. Deze verkeersklasse A betonput is, met een gronddekking van maximaal 60 cm aarde, ideaal voor belasting met voetgangers, fietsers en grasmaaiers.

De volgende stap is de versie A+, deze is geschikt voor onder de oprit of carport.

Dan volgt verkeersklasse B. Hierbij monteren we een verzwaarde afdekplaat op de betonput. Dit zorgt ervoor dat zwaardere belasting, zoals met personenauto’s en bestelbusjes tot 3500 kg, mogelijk wordt. Ook kunt u ervoor kiezen de betonput dieper onder de grond te plaatsen, mits de verkeersbelasting verminderd wordt.

In verkeersklasse C zijn de ronde betonputten verkrijgbaar tot en met de 10.000 liter versie.

Voor zijdelingse krachten zijn ronde betonputten, door hun vorm, sterker dan vergelijkbare vierkante betonputten. Bij dit type putten worden de zijdelingse krachten namelijk over een veel groter oppervlak verdeeld. Daarnaast vloeien ze eenvoudiger weg in de omliggende grond. 


Doorvoeren in ronde betonput

Wij kunnen doorvoeren voor pvc of hdpe (tyleen) in de wand leveren. Geef bij ons aan welke hoogte u nodig heeft. In overleg is elke hoogte mogelijk. Nadat de betonput is uitgehard, brengen we de rubberconnectoren voor de doorvoeren aan. Uiteraard kunnen wij de betonputten met juiste doorvoeren, die op voorraad zijn, snel leveren.


Afdekplaat

Ronde betonputten leveren wij met een vlakke afdekplaat. Deze plaat is voorzien van een mangat, de grootte en locatie van dit gat is, indien gewenst, aan te passen. 


Betonputten 2.000 tot 20.000 liter inhoud en meer

Betonputten van Fa. van der Wal zijn leverbaar met een netto inhoud van 2.000 tot 20.000 liter. En wanneer u de grootste versies aan de onderkant met elkaar verbindt (door een principe van communicerende vaten) is zelfs een veelvoud van die 20.000 liter mogelijk.


Regenwater hergebruiken

Wilt u regenwater hergebruiken? Daarvoor is een speciale uitvoering van de ronde betonput beschikbaar. Deze put is te plaatsen in de oprit of onder de carport en is voorzien van diverse accessoires.

Overige putten

Meer informatie
Meer informatie