Transport
Historie transport

Transport fourageproducten

Bij Fa. van der Wal begon het allemaal met fourageproducten. In de beginjaren lag de nadruk bij ons vooral op de handel in stro, hooi, strooisels en diverse natte bijproducten. Het transport ervan werd destijds nog door derden verzorgd. Door het toenemende aantal klanten met wisselende wensen en verzoeken bleek al snel dat een eigen vrachtauto en trailer meer flexibiliteit zou brengen. De wagen en oplegger werden aangekocht en hierdoor waren we ineens in staat een deel van de verkochte handelswaar zelf af te leveren bij klanten.

Levering meststoffen

Naast fourageproducten kwam er steeds meer vraag naar meststoffen, zoals kunstmest, dierlijke mest en compost. Fa. van der Wal sloot een overeenkomst af met ProfytoDSD (voorheen Profyto) voor het opslaan en vervoeren van meststoffen naar onze kunstmestafnemers. Deze samenwerking is er vandaag de dag nog steeds, waardoor het werkgebied blijft groeien.

Vervoer betonproducten

De vraag naar onze producten bleef toenemen. Ook kregen we vanuit diverse sectoren regelmatig te horen dat er interesse was in beton. Naast fourage en meststoffen heeft Fa. van der Wal het assortiment uitgebreid met diverse prefab betonproducten. Het bleek een goede zet. Onze klantenkring werd nóg groter en ook de omvang van ons werkgebied nam enorm toe. Wel betekende dit meer inspanning en flexibiliteit van de planning om alles tijdig te (laten) vervoeren.


Uitbreiding wagenpark

Al deze veranderingen hebben ervoor gezorgd dat de handelsgeest steeds sterker werd. Ook merkten we dat het steeds belangrijker werd om onafhankelijker te zijn van derden. Deze optelsom heeft uiteindelijk geleid tot een constante uitbreiding van ons wagenpark. Neem gerust contact met ons op voor uw transportvraag. Momenteel ziet ons wagenpark er als volgt uit:

  • 1 bakwagen
  • 5 trekkende eenheden
  • 2 stenentrailers met verrijdbare 24 tons kraan
  • 2 tautliners
  • 1 open vlakke oplegger
  • 1 open semi-dieplader
  • 1 manitou kooiaap
  • 2 walkingfloors