Meer over

Fa. van der Wal

header

Van melkveehouderij tot dé specialist in de in- en verkoop van fourage, kunstmest en prefab betonproducten. Fa. van der Wal heeft een rijke historie. Eentje die ruim 20 jaar geleden is ontstaan. 


Gestart in de melkveehouderij
Wij, Carl en Liesbeth van der Wal, hadden het prima voor elkaar. We runden een melkveehouderij in Friesland. Tot Carls rugproblemen roet in het eten gooiden en hij noodgedwongen andere werkzaamheden moest zoeken. Omdat stilzitten geen optie was, ging hij aan de slag met telefoonwerk voor een handel in veevoeders. Dit bleek een goede match. En niet veel later verhuisden we met ons gezin naar Creil in de Noordoostpolder (Flevoland) om daar een vleeskuikensstal te runnen. Dit liep zo goed, dat er flink geïnvesteerd diende te worden in stallen. Ondanks de groei, besloten we de vleeskuikens af te stoten. Een beslissing die opnieuw goed uitpakte. 

Fourage, beton en meststoffen
Toen in 2005 zich de gelegenheid voordeed om zelfstandig verder te gaan met de fouragehandel grepen we die kans met beide handen aan. Al snel werden de diensten uitgebreid met prefab betonproducten. En sinds 2007 maken, door een samenwerking met Profytodsd, ook meststoffen onderdeel uit van ons assortiment. In Flevoland en Groningen zorgt Profytodsd voor het advies en de verkoop van kunstmest en Fa. van der Wal zorgt voor het transport. Buiten deze gebieden verkopen en leveren wij het zelf. Dit maakt van Fa. van der Wal inmiddels dé totaalleverancier voor de agrarische sector maakt. Neem voor meer informatie gerust contact met ons op.

Ook transport

Voor het bezorgen van fourageproducten en kunstmest maakte Fa. van der Wal al die jaren gebruik van een bedrijfsbus. Tot onze oudste zoon in 2010 zijn vrachtwagenrijbewijs haalde. Dit was hét moment om de eerste vrachtwagen aan te schaffen. En daar bleef het niet bij. 


Professioneel wagenpark
Door de constant groeiende vraag, is het wagenpark van sindsdien uitgegroeid tot maar liefst 6 vrachtwagens, waarvan 2 met een walking floor om het lossen van zowel los als vast product eenvoudiger te maken. Verder zijn 2 transportwagens uitgerust met een kraan en 1 met een Kooiaap. Op deze manier kunnen we de betonproducten, fourage en kunstmest ook op locatie verder verplaaten. Doordat Fa. van der Wal nu alle transport voor haar opdrachtgevers zelf kan verzorgen, is de lijn richting klant korter geworden en kunnen we sneller leveren.

header

Toekomst...

Carl en Liesbeth zijn met z’n tweeën begonnen, maar hebben inmiddels een team van vrachtwagenchauffeurs, planners, vertegenwoordigers, commerciële medewerkers voor zowel de binnen- als buitendienst, administratieve medewerkers en een interieurverzorger. Fa. van der Wal komt veel bij haar klanten over de vloer, heeft korte lijnen en verkoopt nooit ‘nee’. Eigenschappen die ervoor hebben gezorgd dat we sinds de start in 1993 eigenlijk alleen maar zijn gegroeid. Voor de toekomst beloven we dat opdrachtgevers kunnen blijven rekenen op dezelfde snelle, vriendelijke en flexibele service. Daarnaast ziet Fa. van der Wal het belang van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Een aspect waar wij ons meer voor willen inzetten, om de organisatie zodoende verder te verduurzamen en professionaliseren.

header